Главная » 2014 » Декабрь » 9 » Китай вб'є Windows і Android
18:04
Китай вб'є Windows і Android

В черговий раз китайські програмісти мають намір розробити операційну систему, яка зможе повністю замінити такі популярні ОС Windows і Android.

Китайські компанії мають намір таким чином зменшити власну залежність від американських софтверних виробників. Оголошення про старт розробці нової операційної системи для настільних комп'ютерів і мобільних пристроїв було опубліковано в неділю агентством Сіньхуа. З опублікованих матеріалів випливає, що нове програмне забезпечення буде доступно як приватним компаніям, державним організаціям, а також індивідуальним споживачам. Розробники планують випустити продукт на ринок вже в жовтні поточного року.

«Ми маємо намір конкурувати з Microsoft, Apple і Google»,- заявив Ні Гуаннань, очолює команду розробників нової ОС.

Але у команди програмістів поки не вистачає коштів для деяких досліджень. Також розвиток проекту сповільнюється із-за розбіжності думок розробників.

Наголошується, що це не перша спроба Китаю створити програмне забезпечення, яке змогло б витіснити іноземні ОС. Експерти вважають, що це пов'язано зі сформованими звичками населення.

Нагадуємо, що це далеко не перший випадок, коли Китай заявляє про свої наміри випустити власну операційну систему. Гучна історія довкола цього питання розгорілася в 2001 році. А в січні цього року в мережі з'явилася інформація про те, що в Китаї пройшла презентація мобільної операційної системи, названої China Operating System, або COS. Можливо, нові спроби розробки власного продукту пов'язані з тим, що в квітні цього року після припинення підтримки ОС Windows XP близько ¾ комп'ютерів стали уразливими перед різними помилками і шкідливими програмами.

Китайські розробники не створюють абсолютно нову операційну систему. Стало відомо, що восени цього року буде представлена азіатська версія операційної системи, розробленої на платформі Android від Google.

Просмотров: 336 |
our partners
  • PR.Sape - самый прогрессивный инструмент продвижения вашего сайта вечными ссылками и статьями…
  • Блогун - реклама в социальных сетях, блогах и сообществах…
praesent
  • Ротапост - это проверенный инструмент для покупки рекламы в блогах и Твиттере или заработка на своем сайте…
  • Форумок - биржа постинга, комплексная система продвижения сайтов, услуг и товаров в социальных сервисах рунета…
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map